Pagina's

zaterdag 17 juni 2017

ter adoptie Dacia

Teefje 37cm, 6,5 kilo, 1 jaar (geboren schatting 29 april 2016). Gesteriliseerd, gechipt en geënt. Inclusief titertest, goed beschermd, pas herhalen over 5 jaar (2022). Herkomst Roemenië. Lijkt ruwharig maar vacht is vrij zacht en heeft een ondervacht. Is waarschijnlijk rui vacht en niet geschikt voor mensen met allergie.
Een vrachtwagenchauffeur vond haar zomer 2016 zittend midden op de weg en bracht haar naar het asiel van Carmen.Ze was zo klein dat ze haar maar thuis in de slaapkamer van de tienerdochter bij de kittens gezet hebben. Later naar een asielkennel met kleine honden waar ze helaas is opgegroeid. Sociaal met mensen en honden maar verder kende ze niets. Hier staan haar asielfoto's: https://myalbum.com/album/bEfDSDIyR5Lp

Dacia is een aanhankelijk blij meisje van 1 jaar oud. Ze is 37cm klein en speels en levendig van aard. Dacia is bij mij in huiselijke opvang en doet al zo haar best om aan alles te wennen. Ze was als heel klein pupje vorig jaar zomer door een vrachtwagenchauffeur van het midden van de autoweg geplukt. Dacia is opgegroeid in een Roemeens asiel met 350 honden waar ze niet de kennel uit kwam en weinig mensen zag. Toch is ze een grote knuffel die graag op schoot zit. In huis en tuin lekker speels en blij en ondeugend. Sociaal met alle honden in de roedel. Maar verder moest ze net als een pup nog alles leren. Ze moet nog verder socialiseren op de grote wereld maar loopt al redelijk mee aan de lijn en geniet als ze mee mag op de lange wandeling door bos of heide met de roedel. Alleen thuis blijven met een andere hond is geen probleem. Als hond alleen vindt ze alleen slapen al erg spannend. Een andere hond om zich aan op te trekken helpt Dacia enorm en plaatsing bij een hondenvriendje of vriendinnetje heeft de voorkeur.
 Dacia wordt bemiddeld door stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 275. Overname anti ontsnappingstuigje euro 30. Vooraf aan adoptie wordt een huisbezoek gedaan.Foto album opvang:  https://myalbum.com/album/zCxZ5KdDvLOf  Filmpje samen met Franja spelend in de lentezon.Dacia loopt aan rustige weg al heel aardig mee als ze kan steunen op een andere hond.Bij interesse graag een mail naar Maureen via opvanghonden@live.nl met wat basisinformatie zodat we gericht kunnen antwoorden en mee kunnen denken of dit meisje bij u zal kunnen passen. Dus graag wat informatie over de gezinssamenstelling, eventueel aanwezige dieren, de wandelomgeving en wat u wandelt, hoe uw woont (op dit moment is stad of appartement nog niet geschikt voor Dacia) en hoe de tuin omheind is. Hoe vaak en hoe lang zou Dacia bij u alleen moeten zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.