Pagina's

dinsdag 27 juni 2017

ter adoptie Riri

gesteriliseerd teefje, 10 kilo/ 40cm, kleine-middelmaat straathondmix, geboren schatting 10-01-2012
Zindelijk
Kan met reuen. Heeft in Roemeni├ź al die jaren altijd met teefjes gezeten op reutje Constantin na. Moedert heel lief over Fresia maar kan hier de overige teefjes in de roedel erg aftasten op sommige momenten. We zoeken een huis zonder andere teefjes. Kan trouwens prima als hond alleen. Dan lijkt ze het meest gelukkig. Ze slaapt ook alleen (los) in de huiskamer en dat lijkt geen probleem. 2-3 uur alleen thuis blijven gaat ook prima.Ze kan inmiddels al een beetje aan de lijn lopen en is niet bang voor rustig verkeer en ontlast zich ook aan de lijn. Maar ze snuffelt elke grasspriet en steekt haar neus omhoog om de omgeving te leren kennen en staat daardoor veel stil. Geen hond dus waar je al echt lange stukken mee kunt wandelen maar dat kan nu wel gaan worden opgebouwd. We zoeken mensen met geduld die snappen dat ze in een nieuwe omgeving eerst weer socialisatie met de straat en direct leefomgeving moet krijgen.Vriendelijk naar bezoek. Zo braaf op handling; ze is gewassen, ik heb haar oormerk verwijderd en wond oor uitgespoeld met dettol, gebit gekeken en stukken standsteen afgebroken, bij dierenarts kon ze zo heel rustig beluisterd en direct in ader narcose geprikt en was ze zo braaf. Optillen vindt ze wat vreemd maar ze is naar mensen onderdanig en ondergaat alles dapper.
Zeer aanhankelijk.
Riri is als pup in slechte conditie van de straat gehaald en opgeknapt en zat inmiddels al weer 5 jaar in het asiel. Een filmpje van Riri van 5 jaar ! geleden:
Op filmpje zie je haar nog op het kleine speelterrein maar ze zat het laatste jaar in de kennel met Fresia, Franja en Fuchsia en Constantin waar ze verder niet uitkwam. Carmen ziet een hond die met geduld van de nieuwe baasjes het heerlijk zal gaan vinden om als huishond te leven. Dus we wilden haar graag die kans geven. Na zoveel jaar asiel en gemis aan socialisatie op de grote wereld zoeken we wel mensen die geduld hebben en niet verwachten dat ze zich 123 aanpast maar als je nu bekijkt hoe ze het doet is het op zich weer wel een hond met een groot aanpassingsvermogen. Foto album asiel: https://myalbum.com/album/fkH9T81beQ2W
Foto album Riri in opvang:  https://myalbum.com/album/8LTI3Z8LF9cH
Herkomst Roemenie. Adoptiebijdrage stichting Esperanza is verlaagd naar euro 175 omdat arme Riri maar geen reacties krijgt en dringend op zoek is naar een passend mandje.. Vooraf aan adoptie krijgt u een huisbezoek. Overname anti ontsnappingstuigje euro 35. Bij interesse voor adoptie mail naar haar opvangvrouwtje Maureen via email opvanghonden@live.nl met wat basisinformatie zodat we gericht kunnen antwoorden en mee kunnen denken of Riri bij u zal kunnen passen. Dus graag wat informatie over de gezinssamenstelling, eventueel aanwezige dieren (katten is niet bekend), de wandelomgeving en wat u wandelt, hoe uw woont (appartement lijkt minder ideaal maar als het direct naast groen is kan het misschien wel) en hoe de tuin omheind is. Hoe vaak en hoe lang zou Riri bij u alleen moeten zijn?Update 15 juni. Riri is vooral een knuffelhond en keek niet op of om naar speelgoed. Maar vandaag pakte Riri spontaan wat en doet er gek mee en kauwt erop. Zou ze nog gaan leren om zich met speelgoed te vermaken of zal het bij kauwen blijven?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.