zaterdag 17 februari 2018

Noodkreet voor Betty!!!

Wegens het niet kunnen bieden van een stabiele thuissituatie zoekt Betty een nieuw thuis. Ze verblijft in Friesland bij haar adoptiegezin. Betty is een gesteriliseerde teef van bijna 4 jaar oud. Als straathond in Roemeniƫ geboren maar Betty was te zacht voor het harde leven. Een dierenvriendin daar redde pupje Betty verzwakt en met een ziek oogje en knapte haar helemaal op. Ze was een leuke huishond geworden en kwam als oudere pup naar Nederland. Helaas heeft Betty door prive omstandigheden van de mensen in het gezin niet echt stabiel gezeten en is daardoor zelf ook geen stabiele hond. Betty is een lieve aanhankelijke hond die veel kan en slim is en graag wil leren. Maar als het Betty allemaal teveel wordt en ze het niet meer snapt dan kruipt ze weg of kan ze zelfs gaan grommen en dreigen. Betty is intern geweest bij Martin Gaus en deed het daar geweldig goed. Maar nu is ze weer thuis en omdat het samen met 1 van de twee Speciaal Need kinderen niet gaat is het dringend nodig een ander plekje voor de gevoelige Betty te vinden.

Wat heeft Betty nodig:
Stabiliteit
Geen huiselijke spanningen
Duidelijke, vriendelijke leidiing
Rust
Afgesloten tuin
Veel/lange wandelingen aan de riem
Geestelijke uitdaging in de vorm van spelletjes
Bench


Wat is niet goed voor Betty:
kinderen
veel bezoek
Andere honden (kan goed gaan maar Betty heeft geen behoefte om met een andere hond samen in 1 mand te liggen bijv)
Mensen die spontaan over de vloer komen cq binnen komen wandelen
Een baas die van mening is dat zij los moet kunnen lopen (ze kan op rustige overzichtelijke plekken soms wel los)

Kortom een duidelijke baas en veel tijd, een omheinde tuin en liefst weinig bezoek

Betty is een huiskonijn gewend die ook losloopt maar haasjes in de velden wil ze graag jagen. In Roemeniƫ leefde ze 3 jaar geleden als pup op een 1 kamer woning met honden en katten maar nu heeft ze op straat wel graag dat ze achter katten aan wil jagen. Qua bouw en uiterlijk heeft Betty ook iets van een jachthond als een Vizla alleen heeft ze een heel bijzondere gemeleerde vacht. We zijn dus wel wat voorzichtig bij plaatsing bij andere huisdieren en andere honden.
Foto album Betty in Roemeniƫ en eerste tijd Nederland: https://myalbum.com/album/9IQJMZrhwwwm
recentere foto's volgen nog, op dit moment hebben we enkel dit: https://myalbum.com/album/MRwZRYgeB9Ls
Stichting Esperanza helpt bij bemiddeling van Betty. Normaal is de adoptie bijdrage euro 275 maar in dit geval is de bijdrage nader overeen te komen. We zouden dan de adoptante een beetje kunnen bijdragen in de vele kosten recent voor Betty gemaakt. Tegelijk zien we liever dat een adoptant mogelijk een deel van het adoptie geld juist besteed aan nog een paar lessen bij Martin Gaus opdat ze de Betty die ze na de interne tijd bij Martin Gaus Lelystad hadden ook zelf kunnen ervaren met wat ondersteuning van deze lessen.  Dus de adoptie bijdrage is wat dat betreft nader over een te komen. Belangrijker is dat ene super plekje te vinden waar Betty de rest van haar leven gelukkig kan zijn. Want dat verdient deze lieverd en is alles wat Esperanza en haar vrouwtje voor haar wil. 


Bij interesse graag een mail naar opvanghonden@live.nl met wat basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, woon en wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en natuurlijk hoe vaak en hoe lang Betty bij u alleen zou moeten zijn. Mogelijk een korte motivatie of wat u aan ervaring heeft omdat het van groot belang is dat Betty echt goed komt te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.