zondag 18 maart 2018

ter adoptie Lio

gecastreerde reu, Cairn terrier mix, 30cm/10 kilo (overgewicht), 5 jaar oud (01-12-2012)Vriendelijk manneke die door verdrietige omstandigheden niet langer bij zijn vrouwtje kon wonen en hier als spoedje in opvang erbij gekomen is. Lio wandelt graag en dat is ook goed voor hem want hij mag wel afvallen. Hij kan probleemloos een uur wandelen. Hij is heel aanhankelijk en kan ook speels zijn. Dol op de dames honden maar reuen die willen snuffelen kan hij flink afsnauwen. Toch was hij wel gewend met andere honden te leven en doet hij het na even wennen prima in de grote gemengde roedel. Hij kan ook prima als hond alleen want hij is vooral op zijn opvangvrouwtje gericht. Hij kon vroeger prima even alleen thuis zijn maar door alle emoties moet dit na verplaatsing wel weer worden opgebouwd. Hij was gewend dat hij op de slaapkamer mocht slapen dus het alleen slapen moet ook worden opgebouwd indien men dit niet wil. Hij heeft in opvang een eigen mandje gekregen en na een week op de slaapkamer slaapt hij inmiddels braaf in de huiskamer de nacht door. Gewoon los, een benchje vindt hij stressvol. Inmiddels kan hij ook weer prima een uurtje alleen blijven voor boodschappen e.d. al danst hij wel blij als je binnen komt. Lio heeft wat overgewicht maar gaat heel graag mee wandelen en bij de juiste baasjes die hem goed beweging gaan geven en op zijn dieet letten komt dit vast weer goed. Hij loopt met de roedel op rustige plekken in bos en veld los en houdt zijn opvangvrouwtje goed in de gaten.
Lio is een Nederlands hondje die onder bemiddeling van stichting Esperanza Hoop voor Honden naar zijn nieuwe huisje zal gaan. De adoptiebijdrage is euro 275.
Foto album Lio in opvang: https://myalbum.com/album/3pl6OZlSLflr
Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via email opvanghonden@live.nl met wat basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren (andere dieren is niet bekend maar het is wel een terrier dus plaatsing bij andere diersoorten zijn we voorzichtig mee), woon en wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin of balkon omheind is en natuurlijk hoe vaak en hoe lang Lio bij u alleen zou moeten zijn. Dan kunnen we meedenken of Lio bij u past. Zonder deze basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.