zondag 8 april 2018

ter adoptie Guira

Guira is een vriendelijke 58cm grote dame die open op vreemde mensen afstapt voor een knuffel. Guira is een onherleidbare mix maar loopt kwispelend en gemoedelijk als was ze een labrador rond. Vermoedelijk zit er ook een scheutje Spaanse mastin door Guira aangezien ze ook een heel zelfstandige kant heeft. Guira vindt het leuk om te wandelen en kon bij haar opvanggezin indertijd los lopen. Haar huidige baasjes durven dit gezien haar zelfstandige aard niet goed. Het is verder geen sportief type hond; ze is snel tevreden. Guira rijdt braaf mee in de auto, is zindelijk en kan waarschijnlijk ook prima alleen thuis zijn.
Guira is in Spanje op straat gevonden.Ze leek net pups gehad te hebben maar die werden niet gevonden en omdat ze niet veilig was heeft iemand haar uiteindelijk meegenomen en tijdelijk opgevangen. Helaas werd er na maanden opvang toch geen huis voor haar gevonden en kwam ze alsnog naar het asiel in Spanje.
Toen naar Nederland in opvang waar ze gek was op de kinderen van het opvanggezin. Ook de adoptanten geven aan dat ze gek is met hun kleinkinderen. Helaas anderhalf jaar later komt Guira (nu Sierra) terug voor herplaatsing omdat de gezondheidssituatie van haar baasjes is veranderd en ze nu niet goed meer voor haar kunnen zorgen en ze niet goed kunnen wandelen met haar. Guira is ongeveer 5 jaar oud. Ze is katten in huis gewend en gaat daar goed mee om. Vogels buiten echter wil ze jagen, dus met kippen zal ze niet kunnen. Ze is nu enig hond maar haar baasjes vermoeden dat een huishouden met een andere hond mogelijk ook leuker zal zijn voor Guira. Indertijd in haar opvanggezin was ze juist meest op de mensen gericht en niet op de roedel honden.
Bemiddeling stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 275. Guira is gechipt, ge├źnt, ontwormd, gesteriliseerd en getest op Middellandse Zeeziektes. Kunt u deze opgewekte dame mogelijk een passend thuis bieden?
Foto album met foto's Spanje, opvang Chantal en fotos van haar baasjes:

Bij interesse graag een mail naar opvanghonden@live.nl met wat basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren, woon en wandelomgeving, wat u wandelt en hoe de tuin of balkon omheind is. En hoe vaak en hoe lang Guira bij u alleen zou moeten zijn. Dan kunnen we meedenken of Guira bij u past. Zonder basis informatie is een eerste inschatting en antwoordmail niet mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.