Pagina's

3 juli aankomst

Hoewel het nog moet doorstromen in de opvang hebben we Gisela nu ingepland. Ze is in februari gered maar ondanks dat ze haar goed verzorgen heeft Gisela het als mensgericht hondje zwaar in het asiel. Hanke zag haar in maart en ze klemde zich helemaal aan Hanke vast in de hoop dat ze mee genomen zou worden. Hanke heeft haar toen de belofte gedaan om haar te komen halen. Dat doet ze begin juli. Anders zou het half oktober worden en zo lang willen we Gisela niet laten zitten. Gisela is een teefje van 1 jaar. Carmen zag haar al een paar dagen op straat dwalen maar het asiel zat vol. Toen ze na drie dagen toch maar stopte was Gisela erg blij haar te zien en ze kon dit vriendelijke teefje die duidelijk ooit een baasje gehad had niet langer aan haar lot op straat overlaten en nam haar mee. Ze heeft met pallets een tijdelijk plekje geimproviseerd tot er half maart wat honden reisden en er een kennelplekje vrij was.
Bubico is een rustig lief reutje die geduldig afwacht tot hij na de dames met wie hij zijn kenneltje deelt ook wat aandacht krijgt. Iets wat toch een zeldzaamheid is aangezien het een groot asiel is en Carmen zich een slag in de rondte werkt om naast haar werk 350 honden te verzorgen. Bubico was 2 jaar geleden door dames met de beste bedoelingen uit een dodingstation gered samen met andere honden. Ze hadden de honden tijdelijk bij Carmen gestald en zouden adoptanten zoeken. Voor een aantal honden is dat gelukt maar Bubico zit nu na 2 jaar nog steeds te wachten. Dat verdient hij niet dus we gaan dit manneke helpen.
Bubico deelt zijn kennel met nog twee teefjes die indertijd ook uit de doding gered zijn en nooit geadopteerd. Jumpy heeft geluk want zij mag meekomen. Ze zal zo'n 4 jaar oud zijn vermoedelijk. Ze heet zo omdat ze gek is op mensen en dan tegen ze opspringt omdat ze zo graag wat aandacht krijgt. We gaan baasjes zoeken waar ze dit volop gaat krijgen. Best kans dat ze dan vanzelf gaat stoppen met springen.  Het is vreselijk maar meer honden kunnen niet komen dus Aneila (het meest linkse teefje op de foto) blijft als enige achter maar zij mag dan alsnog half oktober komen. In een asiel met 350 honden zijn het maar kleine druppeltjes maar elke hond die een gouden mandje mag vinden is er eentje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.